T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / ARTUKLU - Ortaköy Hasan Lami Anaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde Biz de Varız!

ORTAKÖY HASAN LAMİ ANAOKULU OLARAK, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZIN BAŞLATMIŞ OLDUĞU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE BİZ DE VARIZ!

  Dilimizin Zenginlikleri Projesi  kapsamında 5/B sınıfında bu hafta velilerden bir etkinliğe gözlemci olarak katılım sağlamaları istendi. 30 Kasım Perşembe günü, velilerinde katılımıyla Söyle-Çiz etkinliği yapıldı. İlk olarak okunacak olan kitap çocuklara ve velilere tanıtıldı. Nasıl bir etkinlik yapılacağı anlatıldı. Çocuklara bir a4 kağıdının yarısı kesilip verildi ve kitap okunduktan sonra kitapta geçen çocukların da anlamını bilmediği kelimeler söylendi, ne olabileceğini düşündü ve kağıdın sol tarafına çizdiler. Daha sonra kelimelerin gerçek anlamları anlatıldı ve çocuklar kağıdın sağ tarafına kelimelerin gerçek anlamlarını çizdiler. Veliler sadece gözlemledikleri bu etkinlik sonunda etkinlik hakkında çocuklarla birlikte sohbet ettiler. 

  Dilimizin güzellikleri projesi kapsamında 5/C sınıfında kıymetli velimiz Asiye hanım bu hafta bize gözlemci olarak eşlik etti. 29 Kasım Çarşamba günü Etkilesimli kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

  Dilimizin Zenginlikleri Projesi  kapsamında 5/D sınıfında bu hafta velilerden bir etkinliğe gözlemci olarak katılım sağlamaları istendi. 30 Kasım Perşembe günü velimiz sınıfa davet edildi ve gözlemci olarak etkinliğimize katıldı. "Ay Peşimi Bırakmıyor" adlı hikaye kitabı çocuklara okundu. Hikayede geçen bilmedikleri "Palamut ve sincap" kelimeleri seçildi. Kelimelerin anlamları çocuklara açıklandı, görselleri gösterildi ve kelimeler üzerine farklı cümleler kuruldu. Ardından çocuklara A4 kağıtları dağıtılarak resim çizmeleri istendi. Velimiz de süreçte gözlemci olarak sınıfımızda çocuklarla birlikte vakit geçirdi.

 15-12-202315-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 12:04 - Görüntülenme: 44
  Beğen | 0  kişi beğendi